Biznesi “Buli Trade” priti në takim përfaqësuesit e Dhomës së Tregtisë

Në kuadër të vizitave tek bizneset në komunën e Gjilanit, përfaqësues të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Kosovë u pritën në takim nga Demir dhe Burhan Ajeti, pronar të biznesit “Buli Trade”. Gjatë këtij takimi u diskutua rreth kushteve dhe mënyrës së të bërit biznes në Kosovë, ndikimi i pandemisë dhe ndryshimet e fundit në […]

OAK vizitoi biznesin “Fidani Beton” SH.P.K.

Në vazhdën e vizitave tek bizneset, përfaqësuese të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) u pritën në takim nga Luaras Muhaxhiri, përfaqësues i fabrikës së betonit “Fidani Beton” SH.P.K., me seli në Deçan. Gjatë këtij takimi përfaqësuesit e odës u informuan më detajisht për fushëveprimtarinë e biznesit, të arriturat e deri tanishme si dhe sfidat […]

OAK kërkon përkrahje nga Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti

OAK kërkoi nga Komisioni përshpejtim të aprovimit të shumë ligjeve dhe ndihmë urgjente si rezultat i gjendjes së rëndë në të cilën gjenden bizneset aktualisht Fokus i takimit ishte diskutimi i përbashkët lidhur me barrierat me të cilat bizneset po ballafaqohen gjatë ushtrimit të veprimtarisë së tyre, me qëllim që së bashku të trajtohen dhe […]

OAK organizoi diskutim të hapur ndërmjet bizneseve anëtare dhe Doganës së Kosovës

Rivlerësimi i mallit, mosnjohja e plotë e lëndës së parë, procedura e zgjatur e zhdoganimit, akciza për aditivët si dhe garancionet për autorizimin e përpunuesve të brendshëm ishin disa ndër temat e diskutimit në takimin e përbashkët të realizuar në zyret e Odës së Afarizmit të Kosovës ndërmjet Drejtorit të Doganës, Agron Llugaliu dhe bizneseve […]

OAK takohet me bizneset anëtare prodhuese

Me qëllim të diskutimit të detajuar për veprimtarinë, kapacitetin prodhues si dhe potencialin e zgjerimit përtej atij vendor, përfaqësues të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) realizuan takim të përbashkët me bizneset anëtare prodhuese. Ndër të tjera, gjatë takimit u diskutua edhe për barrierat me të cilat bizneset po ballafaqohen si rrjedhojë e gjendjes aktuale […]

Përfaqësues të OAK në takim tek Oda Ekonomike e Malit të Zi

Gjatë vizitës zyrtare në Malin e Zi, përfaqësuesit e Odës së Afarizmit të Kosovës u pritën në takim nga përfaqësuesit e Odës Ekonomike të Malit të Zi, në Podgoricë. Ky takim kishte karakter njoftues mes të dyja palëve, krijimin e linjave të komunikimit e koordinimin rreth aktiviteteve të përbashkëta me qëllim të rrjetizimit dhe krijimit […]

OAK në takim me partnerët në Shkup

Oda e Afarizmit të Kosovës në kuadër të implementimit të projektit Regional Investment Promotion, u takua me partnerin Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri Perëndimore, me qëllim të koordinimit të aktiviteteve të përbashkëta, drejt arritjes së objektivave të projektit. Kujtojmë që Regional Investment Promotion ka për synim që të kontribuojë në rritjen e bashkëpunimit dhe forcimin […]

OAK mirëpret delegacionin Gjerman

Kryetari i OAK-së Skënder Krasniqi së bashku me anëtarët e bordit dhe bashkëpunëtorë kishin kënaqësinë që të presin në takim Stefan Wings përfaqësues i bizneseve të mesme në Gjermani, konkretisht përfaqësues nga BBW Unternehmens Beratung i cili ndodhet me vizitë në Kosovë. Qëllimi i këtij takimi ishte njohja reciproke, diskutimi rreth mundësive të bashkëpunimit, e […]

OAK, ATK dhe bizneset anëtare diskutojnë për sfidat gjatë ushtrimit të veprimtarisë

Ligji për ATK-në, evazioni fiskal, e qasja e inspektorëve të ATK-së ishin disa nga temat e takimit të përbashkët që Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) organizoi me Drejtorin e Përgjithshëm të Administatës Tatimore të Kosovës (ATK) Ilir Murtezaj. Fokus kryesor i këtij takimi ishin diskutimi për sfidat që po hasin bizneset e sektorëve të […]

OAK fillon implementimin e projektit “Regional Investment Promotion”

Oda e Afarizmit të Kosovës në partneritet me Odën Ekonomike të Malit të Zi dhe Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri Perëndimore ka filluar fazën e implementimit të projektit të promovimit të investimeve rajonale, duke realizuar takimin e parë me partnerët në Podgoricë. Regional Investment Promotion ka për synim që të kontribuojë në rritjen e bashkëpunimit […]