Oda e Afarizmittë Kosovës përkrahë vendimin e Qeverisë së Kosovës, përkatësisht Ministrit të Financave, z. Bedri Hamza për të shtyrë përpara kthimin e Bordit të Pavarur të Ankesave, që të trajtoj ankesat e sektorit privat kundër Administratës Tatimore dhe Doganës.

OAK edhe më parë ka ngritur zërin për riaktivizimin e bordit të ankesave brenda ATK-së dhe formimin e një bordi të ankesave ndaj inspektoriatit të punës.

Oda e Afarizmit të Kosovës është e gatshme që të kontribuoj me profesionalizëm në këtë drejtim duke shpresuar se në këtë bord do të ketë emërime profesionale dhe jo politike.

OAK kërkon gjithashtu nga Ministri Hamza që të jetë shumë më afër kërkesave të problemeve të mëdha të bizneseve që janë duke iu adresuar në mënyrë që të përmirësohet klima e të bërit biznes në vend.