OAK rikërkon… shqyrtimin e kërkesave dhe votimin e pakos së rimëkëmbjes

Oda e Afarizimit të Kosovës (OAK),  duke parë gjendjen jashtëzakonisht shumë të rënduar të bizneseve, rikërkon  që urgjentisht deputetët e Kuvendit të Republikës së Kosovës t’a kalojnë gjatë votimit të sotëm Pakon e Rimëkëmbjes Ekonomike me ndryshimet e kërkuara nga bizneset.

OAK, rishpreh shqetësimin e saj të thellë që edhe për të gjashtën herë që kjo pako është vënë në votim nuk ka kaluar, për shkak të mungesës së vullnetit të deputetëve për t’a votuar atë.

Kërkojmë që përveҫ kalimit të kësaj pako gjatë votimit të sotëm të merren parasysh edhe kërkesat që Oda e Afarizmit të Kosovës, i ka adresuar disa herë me radhë në institucionet përkatëse si në  Qeveri ashtu edhe tek deputetët,  të cilat i kemi shpërndarë në mënyrë fizike, përmes postës elektronike, postës fizike e të cilat deri më tani nuk janë marrë në konsideratë.

Rikujtojmë se përderisa Kosova,  ende diskuton kalimin apo mos kalimin e pakos së dytë për rimëkëmbje ekonomike, në vendet e rajonit janë kaluar disa të tilla.

OAK, nga takimet me bizneset dhe puna në terren bënë të ditur sërish se gjendja e bizneseve është shumë e rëndë dhe nëse vazhdon të mungojë dora e zgjaur e shtetit, në tetor dhe nëntor do të ndjehen pasojat  shumë të mëdha  tek sektori i privat dhe vetë shteti kur dihet se të hyrat më të mëdha sigurohen pikërisht nga biznesi.