OAK vizitoi biznesin “Guri” SH.P.K

Në kuadër të vizitave tek bizneset anëtare në Gjilan në qëllim të informimit për mënyrën se si bizneset po përballojnë situatën e krijuar nga pandemia, përfaqësues të Oda e Afarizmit të Kosovës vizituan “Guri” SH.P.K., ku u pritën nga pronari Idriz Zejnullahu. Zejnullahu theksoi që edhe pse kanë të lejuar realizimin e veprimtarisë ekonomike, gjatë […]

KONKURS – “Zyrtar/e për komunikim me biznese”

Oda e Afarizmit të Kosovës, Në bazë të dispozitave të Nenit 8, të Ligjit të Punës, shpall:  KONKURS Titulli i vendit të punës: “Zyrtar/e për komunikim me biznese” Detyrat dhe përgjegjësitë: Kontaktimi me bizneset; Përgjegjës për inkasim; Përcjell rregullisht gjendjen e anëtareve; Regjistrimi dhe përditësimi në bazën e të dhënave të Odës; Përgatitja e raporteve […]

Kosovo Metals Group JSC anëtari më i ri në OAK

Misionit të Odës së Afarizmit të Kosovës i është bashkuar edhe kompania gurëthyese Kosovo Metals Group JSC. Bahri Hyseni, pronar i kompanisë Kosovo Metals Group JSC, është mirëpritur nga Kryetari i bordit Skender Krasniqi, anëtari i bordit Hysni Zogaj dhe koordinatorja Donika Gashi. Me rastin e nënshkrimit të bashkëpunimit me OAK-në, z.Hyseni, ka adresuar problemet […]

Odës së Afarizmit të Kosovës i shtohet dhe një anëtar!

Duke parë punën e vazhdueshme Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) me qëllim të mbrojtjes së interesave të biznesit, e në veçanti angazhimet e fundit për biznesin e gurthyesit, z. Xhevdet Çallaku, pronar i “DIABAS” Kaçanik vendosi t’i bashkohet kësaj shtëpie të biznesit. z.Çallaku vlerësoi lartë punën e Odës dhe njëkohësisht shprehu gatishmërinë për të […]

OAK ndërmjetëson aksionin e dhurimit të gjakut për anëtarin e saj HIB Petrol

Një tjetër aktivitet është organizuar nga Oda e Afarizmit të Kosovës, ku me këtë rast OAK ndërmjetësoi në organizmin e dhurimit të gjakut për anëtarin e saj HIB Petrol. Gjatë këtij organizimi përveç të punësuarve të kësaj kompanie, dhurimit të gjakut iu bashkua edhe kryetari i Bordit të OAK-së Skender Krasniqi. Oda e Afarizmit të […]

OAK përshëndet vendimin për  kthimin në rishqyrtim të Ligjit për Shoqëritë Tregtare

Komunikatë për media   Oda e Afarizmit të Kosovës përshëndet vendimin e Presidentit të Republikës  së Kosovës për  kthimin në rishqyrtim të Ligjit për Shoqëritë Tregtare, të miratuar më 15 mars 2018 në Kuvend. OAK ka reaguar menjëherë pas miratimit në kuvend të nenin 34 pika 2, ku i obligon bizneset private dhe Shoqëritë Tregtare  që të kenë 40 % gra […]

OAK viziton bizneset në Dragash

Përfaqësues nga Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) vizituan bizneset afariste në Komunën e Dragashit, ku u pritën nga disa biznese të kësaj komune të cilat ishin të organizuara në një shoqatë. Në këtë vizitë, u diskutua për sfidat e të bërit biznes në këtë zonë, dhe faktin se kjo zonë fatkeqësisht është shumë e […]

Oda e Afarizmit adreson problemet për të bërit biznes në Kosovë

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) organizoi sot konferencën “Barrierat e të bërit biznes në Kosovë”, ku sipas drejtuesve të kësaj Ode, Kosova ende mbetet një nga vendet me më së paku investime në rajon. Kështu u tha sot në konferencën “Barrierat e të bërit biznes në Kosovë” të organizuar nga Oda e Afarizmit të […]