Oda e Afarizmit të Kosovës

OAK rikërkon heqjen e orës policore dhe kufizimeve të orari

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK), shpreh shqetësimin e saj të thellë pas publikimit të masave të reja nga Ministria e Shëndetësisë, për mos marrjen parasysh të kërkesave të bizneseve që të hiqet ora policore dhe kufizimet në orar,  duke u  respektuar në maksimum  rregullat e përcaktuara nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës […]

Masat e reja për mbrojtje nga pandemia Covid-19

Qeveria miraton masat e reja mbrojtëse nga pandemia Covid-19 I. MASAT PËR TËRË TERRITORIN E REPUBLIKËS SË KOSOVËSHyrjet e qytetarëve të huaj dhe vendorë në Kosovë Qytetarët e huaj që hyjnë në Kosovë, përfshirë edhe ata me leje qëndrim të përkohshëm ose përhershëm në Kosovë, që vijnë nga vendet me risk të lartë sipas listës […]

OAK ripërsërit kërkesën për heqjen e kufizimeve dhe përkrahje të bizneseve

Largimi i kufizimeve të lëvizjes dhe orarit të punës për bizneset, shtimi i masave disiplinore dhe respektimi i rregullave gjatë gjithë kohës, të gjinden mënyra për subvencionimin e kompanive të cilat shtojnë numrin e të punësuarve, përfshirja e rekomandimeve të bizneseve në ligjin për rimëkëmbje ekonomike, të lejohen 2 miliardë euro investime nga Qeveria dhe […]

OAK kundërshton masat e vendosura nga Qeveria e Kosovës

Duke pas parasysh që kemi të bëjmë me një virus të panjohur deri më tani dhe i cili ka shkaktuar humbje shumë të mëdha në jeta njerëzish ne shprehim respektin më të lartë për të gjitha viktimat që kanë humbur jetën. Më në fund siç po vërehet në horizont është duke u shfaqur vaksina që […]

Reagimi i OAK-së pas vendimeve të reja të Qeverisë

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) shpreh shqetësimin e saj të thellë lidhur me vendimin e fundit të marrë nga Qeveria e Republikës së Kosovës për mbylljen e sektoreve të veçanta të bizneseve duke shkaktuar kështu humbje të mëdha. Me këtë vendim të lëshuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës po u shkaktohet dëm jashtzakonisht […]

OAK, kërkon nga ATK, lehtësim dhe mirëkuptim për bizneset në kohë pandemie

Gjendja e  krijuar në vend si pasojë e pandemisë Covid 19,  ka rënduar shumë sektorin privat të vendit. Kësisoj,  shumë biznese po detyrohen të reduktojnë numrin e punëtorëve brenda kompanive. Punëtorë, këta në të cilët punëdhënësi ka investuar në trajnimin e tyre  për t’i aftësuar , specifikisht,  për atë vend pune . Ndërsa,  nga ana […]

(Raport) OAK, shpreh shqetësimet e saj për gjendjen e krijuar në vend

Oda e Afarizimit të Kosovës (OAK) ka shprehur shqetësimin e saj lidhur me gjendjen e krijuar  në vend si pasojë e pandemisë Covid-19 dhe njëkohësisht mos përkrahjes nga shteti për t’u tejkaluar kjo gjendje. Shqetësimi ynë, bëhet edhe më i thellë veҫanarisht pas publikimit të rezultateve të fundit lidhur me situatën e krijuar në vend, […]

Të largohet kufizimi i orarit dhe të lejohet puna brenda restauranteve

Gjendja e rëndë e sektorit privat si rezultat i pandemisë dhe mospërkrahja e mjaftueshme e bizneseve dhe punëtorëve të sektorit privat nga ana e Qeverisë është arsyeja që kërkohet nga Qeveria që menjëherë të largohen kufizimet e orarit dhe të lejohet puna e restauranteve brenda, thuhet në kërkesën që OAK e ka dërguar tek Kryeministri […]