OAK takon Zëvendëskryeministrin e parë të Republikës së Kosovës Besnik Bislimi

Ofrimi i përkrahjes profesionale, gatishmëria për të ofruar këshilla bazuar në përvojën e odës, përcjellja e propozimeve të odës për përkrahje të sektorit privat duke përfshirë subvencionimin për prodhuesit me 10% të shumës së eksportuar e nevoja imediate e licencimit të AVUK për të mundësuar eksportin e produkteve me origjinë shtazore, ishin disa nga çështjet […]

Të mos dëmtohet zhvillimi ekonomik me pushime jologjike

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) kërkon nga Kryeministri dhe Qeveria e Kosovës që me urgjencë të propozojë ndryshim-plotësimin e Ligjit për Festat Zyrtare në Republikën e Kosovës, në mënyrë që të veprojmë ashtu siç vepron çdo vend Europian. Praktika e deritanishme që ditët e festave që bien në ditë vikendi, të zëvendësohen me pushim […]

OAK shpalos rekomandimet e saj në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti

Paraqitja e propozimeve të Odës së Afarizimit të Kosovës (OAK) për Qeverinë, diskutimi i Ligjeve të cilat duhet të plotësohen ̸ ndryshohen ku përfshihen Ligji për Tregtinë e Brendshme,  Ligji për Falimentim, Ligji për Miniera dhe Minerale, Ligji për Sponsorizim, Ligji për Investime, Ligji për Investime Strategjike si dhe gjendja e ekonomisë së vendit ishin […]

OAK kërkon nga Ministria e Drejtësisë krijimin e Gjykatës Komerciale

Gjykata komerciale dhe rritja e efikasitetit të gjyqësorit ishin disa ndër temat kryesore në takimin e realizuar ndërmjet përfaqësuesve të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) dhe Zëvendësministrit të Drejtësisë Blerim Sallahu. Kryetari i bordit të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK), Skender M Krasniqi, përgëzoi Zëvendësministrin Sallahu për pozitën, me bindjen që përmes bashkëpunimit […]

OAK dhe Libraria Altera shënojnë Ditën Botërore të Librit

Për nder të Ditës Botërore të Librit Oda e Afarizmit të Kosovës (#OAK) në bashkëpunim me “Librarinë Altera” organizuan një aktivitet të përbashkët.Gjatë këtij, aktiviteti të ftuar në panelin diskutues ishin Prof. Dr. Agim Vinca, profesor, shkrimtar dhe albanolog, Dr. Nexhat Çoҫaj, etnolog dhe studiues, Sali Zogjani shkrimtar dhe Denis Gafurri trajner dhe folës motivues. […]

OAK organizoi aktivitet për nder të Ditës Ndërkombëtare të Tokës

Oda e Afarizimit të Kosovës (OAK) për nder të Ditës Ndërkombëtare të Tokës organizoi një aktivitet të përbashkët, me ç’rast mbjellëm disa fidane në lagjen Dardania në Prishtinë. Aktiviteti u organizua në bashkëpunim me Lulishten Labi me ç’rast të pranishëm ishin: Nënkryetari i Komunës së Prishtinës Selim Pacolli Ambasadorja e Finlandës në Kosovë Pia Stjernvall, […]

OAK mbanë takim të përbashkët me KIESA-në

Krijimi i ofertave për bizneset, plotësim / ndryshimi i Ligjit për investime strategjike, pjesëmarrja në panaire botërore, mundësitë e bashkëpunimit reciprok, si dhe gjendja e zonave ekonomike në Kosovë ishin pikat kyqe të cilat u trajtuan në kuadër të takimit të përbashkët në mes përfaqësuesve të OAK-së me Drejtorin e KIESA-së Hajriz Koca. Përgjatë këtij […]

OAK dhe MAPL diskutojnë potencialet e bashkëpunimit

Me qëllim të bashkëpunimit të ndërsjelltë dhe profesional në çështjet me interes të përbashkët, përfaqësuesit e Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) zhvilluan një takim pune me Ministrin e Administrimit të Pushtetit Lokal (MAPL) – z. Elbert Krasniqi. Duke marrë parasysh faktin që një nga objektivat e MAPL-së është edhe forcimi i partneriteteve ndërmjet pushtetit lokal, […]

OAK i ofron përkrahje Ministrit Murati

Ofrimi i përkrahjes dhe kontributit profesional, përkrahja dhe kontributi i përbashkët në finalizmin e: Ligjit të punës dhe Ligjit për pushimin e lehonisë, kërkesa për krijimin e  arkës “PATRIOT”, ku çdo produkt vendor subvencionohet me 10 % ulje nga TVSH, harmonizimi i vendimeve që lëshohen nga ATK dhe Dogana e Kosovës lidhur me lirimin e […]

OAK paraqet problemet e bizneseve para Ministres Hajdari

Vështirësitë me të cilat po përballen bizneset si rezultat i pandemisë, ofrimi i përkrahjes nga ana e Institucioneve të vendit, krijimi i ofertave për bizneset e bashkëpunimi i ndërsjelltë ishin qëllimi i takimit të përfaqësuesve të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) me Ministren e Industrisë, Ndërmarrësisë e Tregtisë Rozeta Hajdari. OAK përgëzoi Ministren për […]