Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë me logo të re

Pas shqipërimit të emrit nga “Oda e Afarizmit të Kosovës” në “Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë”, me kënaqësi ju njoftojmë që tashmë kemi përzgjedhur edhe logon e re, e cila do të na identifikojë nga tani e tutje. Me qëllim të qëndrimit besnik ndaj logos së mëhershme, Dhoma e Tregtisë bëri disa modifikime tek […]

Dhoma e Tregtisë vizitoi biznesin Toska Electronics

Përfaqësues të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë vizituan biznesin “Toska Electronics” në Gjilan, ku u pritën në takim nga Halil Toska pronar i biznesit. Ky takim u realizua në kuadër të vizitave të cilat Dhoma e Tregtisë bënë tek bizneset dhe kishte për qëllim njohjen reciproke dhe diskutimin rreth mundësive të bashkëpunimit. Biznesi “Toska Electronics” […]

Biznesi “Buli Trade” priti në takim përfaqësuesit e Dhomës së Tregtisë

Në kuadër të vizitave tek bizneset në komunën e Gjilanit, përfaqësues të Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Kosovë u pritën në takim nga Demir dhe Burhan Ajeti, pronar të biznesit “Buli Trade”. Gjatë këtij takimi u diskutua rreth kushteve dhe mënyrës së të bërit biznes në Kosovë, ndikimi i pandemisë dhe ndryshimet e fundit në […]

OAK vizitoi biznesin “Fidani Beton” SH.P.K.

Në vazhdën e vizitave tek bizneset, përfaqësuese të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) u pritën në takim nga Luaras Muhaxhiri, përfaqësues i fabrikës së betonit “Fidani Beton” SH.P.K., me seli në Deçan. Gjatë këtij takimi përfaqësuesit e odës u informuan më detajisht për fushëveprimtarinë e biznesit, të arriturat e deri tanishme si dhe sfidat […]

OAK kërkon përkrahje nga Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti

OAK kërkoi nga Komisioni përshpejtim të aprovimit të shumë ligjeve dhe ndihmë urgjente si rezultat i gjendjes së rëndë në të cilën gjenden bizneset aktualisht Fokus i takimit ishte diskutimi i përbashkët lidhur me barrierat me të cilat bizneset po ballafaqohen gjatë ushtrimit të veprimtarisë së tyre, me qëllim që së bashku të trajtohen dhe […]

OAK organizoi diskutim të hapur ndërmjet bizneseve anëtare dhe Doganës së Kosovës

Rivlerësimi i mallit, mosnjohja e plotë e lëndës së parë, procedura e zgjatur e zhdoganimit, akciza për aditivët si dhe garancionet për autorizimin e përpunuesve të brendshëm ishin disa ndër temat e diskutimit në takimin e përbashkët të realizuar në zyret e Odës së Afarizmit të Kosovës ndërmjet Drejtorit të Doganës, Agron Llugaliu dhe bizneseve […]

OAK takohet me bizneset anëtare prodhuese

Me qëllim të diskutimit të detajuar për veprimtarinë, kapacitetin prodhues si dhe potencialin e zgjerimit përtej atij vendor, përfaqësues të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) realizuan takim të përbashkët me bizneset anëtare prodhuese. Ndër të tjera, gjatë takimit u diskutua edhe për barrierat me të cilat bizneset po ballafaqohen si rrjedhojë e gjendjes aktuale […]

Përfaqësues të OAK në takim tek Oda Ekonomike e Malit të Zi

Gjatë vizitës zyrtare në Malin e Zi, përfaqësuesit e Odës së Afarizmit të Kosovës u pritën në takim nga përfaqësuesit e Odës Ekonomike të Malit të Zi, në Podgoricë. Ky takim kishte karakter njoftues mes të dyja palëve, krijimin e linjave të komunikimit e koordinimin rreth aktiviteteve të përbashkëta me qëllim të rrjetizimit dhe krijimit […]

OAK në takim me partnerët në Shkup

Oda e Afarizmit të Kosovës në kuadër të implementimit të projektit Regional Investment Promotion, u takua me partnerin Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri Perëndimore, me qëllim të koordinimit të aktiviteteve të përbashkëta, drejt arritjes së objektivave të projektit. Kujtojmë që Regional Investment Promotion ka për synim që të kontribuojë në rritjen e bashkëpunimit dhe forcimin […]

OAK mirëpret delegacionin Gjerman

Kryetari i OAK-së Skënder Krasniqi së bashku me anëtarët e bordit dhe bashkëpunëtorë kishin kënaqësinë që të presin në takim Stefan Wings përfaqësues i bizneseve të mesme në Gjermani, konkretisht përfaqësues nga BBW Unternehmens Beratung i cili ndodhet me vizitë në Kosovë. Qëllimi i këtij takimi ishte njohja reciproke, diskutimi rreth mundësive të bashkëpunimit, e […]