Të mos dëmtohet zhvillimi ekonomik me pushime jologjike

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) kërkon nga Kryeministri dhe Qeveria e Kosovës që me urgjencë të propozojë ndryshim-plotësimin e Ligjit për Festat Zyrtare në Republikën e Kosovës, në mënyrë që të veprojmë ashtu siç vepron çdo vend Europian. Praktika e deritanishme që ditët e festave që bien në ditë vikendi, të zëvendësohen me pushim […]

OAK përfundon modulin e parë të trajnimeve me temë “Suksesi në shitje”

Oda e Afarizimit të Kosovës (OAK) në bashkëpunim me biznesin anëtar Denis Gafuri Sales Training kryesuar nga trajneri Denis Gafurri, ka përfunduar me sukses modulin e parë të trajnimeve me temë “Suksesi në shitje-Pjesa II”. Qëllimi kryesor i këtyre trajnimeve ishte ndërgjegjësimi për shitjen me sukses të produkteve të korporatave, përzgjedhja e tregut adekuat, zhvillimi […]

“GERIS” i shtohet rrjetit të biznesve anëtare në OAK

Zyrtare të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) vizituan biznesin “Geris sh.p.k”., në Komunën e Ferizajit. Gjatë këtij takimi theks i veçantë i’u kushtua sfidave që bizneset po kalojnë veçanarisht gjatë kësaj kohe të ballafaqimit me një situatë të vështirësuar ekonomike. .Për më shumë, kompania “Geris” është pjesë e tregut kosovar për një kohë të […]

“Al Product” antari më i ri i OAK-së

Në mesin e qindra bizneseve anëtare të cilat janë pjesë e Odës së Afarizimit të Kosovës (OAK), së fundmi kësaj liste i’u është shtuar edhe biznesi më i ri anëtar i cili është “Al Product”. Përfaqesueset e OAK-së u pritën në takim nga pronari i kompanisë Lirim Asllani, me ç’rast u diskutua rreth eksperiencave, sfidave […]

OAK shpalos rekomandimet e saj në Komisionin për Ekonomi, Industri, Ndërmarrësi dhe Tregti

Paraqitja e propozimeve të Odës së Afarizimit të Kosovës (OAK) për Qeverinë, diskutimi i Ligjeve të cilat duhet të plotësohen ̸ ndryshohen ku përfshihen Ligji për Tregtinë e Brendshme,  Ligji për Falimentim, Ligji për Miniera dhe Minerale, Ligji për Sponsorizim, Ligji për Investime, Ligji për Investime Strategjike si dhe gjendja e ekonomisë së vendit ishin […]

Klinika “Dr. Jahja” pjesë e OAK-së

Listës së gjatë të bizneseve anëtare të cilat janë pjesë e OAK-së së fundmi i’u është bashkangjitur edhe “Dr. Jahja”. Përfaqësueset e OAK-së në këtë takim u pritën nga pronaret Njomza dhe Jeta Jahja, me ç’rast diskutuam rreth problemeve të cilat po hasin gjatë punës së tyre dhe mundësive të cilat oda ofron për bizneset […]

OAK organizoi trajnim me temën “Suksesi në shitje”

Oda e Afarizimit të Kosovës (OAK) në bashkëpunim me biznesin anëtar Denis Gafuri Sales Training kryesuar nga trajneri Denis Gafurri, ka mbajtur trajnim me temën “Suksesi në shitje”. Qëllimi kryesor i këtij trajnimi ishte ndërgjegjësimi për njohuritë ekzistuese, marrja e udhëzimeve konkrete për zhvillim profesional si dhe efikasiteti në shitje. Në këtë trajnim të pranishëm […]

“AB Bajrami” i shtohet rrjetit të biznesve anëtare në #OAK

Zyrtare të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) vizituan biznesin AB Bajrami Sh.P.K., ku u pritën në takim nga pronari Azem Bajrami. Gjatë këtij takimi theks i veçantë i’u kushtua sfidave që bizneset po kalojnë për të siguruar staf të kualifikuar.Në fund të takimit, Bajrami shprehu që AB Bajrami i shtohet rrjetit të bizneseve që […]

OAK kërkon nga Ministria e Drejtësisë krijimin e Gjykatës Komerciale

Gjykata komerciale dhe rritja e efikasitetit të gjyqësorit ishin disa ndër temat kryesore në takimin e realizuar ndërmjet përfaqësuesve të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) dhe Zëvendësministrit të Drejtësisë Blerim Sallahu. Kryetari i bordit të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK), Skender M Krasniqi, përgëzoi Zëvendësministrin Sallahu për pozitën, me bindjen që përmes bashkëpunimit […]

OAK vizitoi bizneset në Rahovec

Zyrtare të Odës së Afarizmit të Kosovës vizituan bizneset në Komunen e Rahovecit, ku u pritën në takim nga: StoneCastle, FETOSHI shpk, Zyka plast, He SH.P.K dhe Agro Vita. Gjatë këtyre takimeve u diskutuan sfidat me të cilat bizneset po përballen gjatë realizimit të veprimtarisë së tyre, alternativat për zgjidhje dhe mundësitë për zhvillim të […]