OAK fituese e projektit rajonal nga Western Balkans Fund

Oda e Afarizmit të Kosovës është fituese e projektit rajonal, me ç’rast ka nënshkruar marrëveshje kontraktuale me Western Balkans Fund, duke u bërë kështu njëra ndër 30 projektet fituese të thirrjes së katërt të Fondit të Ballkanit Perëndimor, të bashkëfinancuar nga Bashkimi Europian përmes instrumentit IPA. Ky projekt ka për synim që të kontribuojë në […]

OAK zgjedh strukturat e reja udhëheqëse të saj

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK), këtë vit ka mbajtur Kuvendin Zgjedhor, me ç ‘rast u prezantuan aktivitetet e OAK-së, të arriturat, çështjet e zgjidhura dhe trajtuara si dhe raporti financiar dhe planifikimi për vitin 2022. Me rastin e pesë vjetorit Oda e Afarizmit të Kosovës, ka zgjedhur strukturat e reja udhëheqëse të saj. Fillimisht […]

Kthyem besimin tek bizneset që ka mundësi të bëjmë ndryshimin, një barrë e rëndë por e domosdoshme e jona

Në 5 vjetorin e themelimit dhe funksionimit, Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK), ka mbajtur Kuvendin e Punës, e që njëkohësishtë ishte edhe Kuvend Zgjedhor. Pjesëmarrës të Kuvendit Zgjedhor ishin bizneset anëtare me të cilat OAK bashkëpunon tash e pesë vite. Kryetari OAK-së, Skënder Krasniqi, në fjalën e rastit, theksoi që një ndër arsyet kryesore të themelimit të odës ishte adresimi i problemeve me […]

OAK organizoi sesion informues për të drejtat e Pronësisë Industriale

Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) në bashkëpunim me Agjencinë për Pronësi Industriale dhe IPR Project, organizoi Sesionin Informues për bizneset anëtare. Tema e këtij sesioni ishte “Hyrje në të drejtat e Pronësisë Industriale (markat tregtare, patentat dhe dizajnet)”. Ndërsa qëllimi  i Sesionit Informues ishte që bizneset të informohen më detajisht për Pronësinë Industriale, të […]

OAK nënshkruan memorandum të bashkëpunimit me Departamentin e Gazetarisë

Me qëllim të rritjes së bashkëpunimit reciprok, ndërlidhjes së studentëve me tregun e punës, themelimit të zyrave të marrëdhënieve me publikun tek bizneset, zhvillimit të marketingut të mirëfilltë, ngritjen e vetëdijes rreth rëndësisë së PR, krijimit të imazhit përmes medias, si dhe mundësisë që studentët të përfundojnë praktikat profesionale në komunitetin e biznesit, Oda e Afarizmit […]

OAK dhe Dogana e Kosovës diskutojnë për problemet e bizneseve

Mos njohja e plotë e lëndës së parë për prodhuesit, mungesa e unifikimit të vendimeve ndërmejt komisionit për lirim të lëndës së parë ndërmejt Doganës dhe ATK-së, impakti i zbatimit të vendimit të Qeverisë nr,17/36 me të cilën ndryshohet vlera e shpenzimeve të transportit detar dhe kontenjerëve ishin disa ndër temat e diskutimit në takimin e realizuar ndërmjet përfaqësuesve të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) me Drejtorin e Përgjithshëm të Doganës, Agron Llugaliu. Kryetari i bordit […]

OAK takon Kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës

Përfaqësuesit e Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) u pritën në takim nga Kryesuesi i Këshillit Gjyëqsor të Kosovës z.Albert Zogaj. Anëtari i bordit të OAK-së z.Hamdi Malushaj i uroi  z.Zogaj pozitën e kryesuesit të KGJK-së me bindjen e rritjes së transparencës dhe efikasitetit të sistemit gjyqësor në vend. Tutje Malushaj prezentoi punën e OAK-së, […]

OAK dhe ITA diskutojnë potencialet e investimit

Me qëllim të diskutimit rreth mundësive të bashkëpunimit midis firmave Kosovare dhe atyre Italiane,  në Tiranë u mbajt një takim mjaft i frytshëm midis bordit drejtues të Odës së Afarizmit të Kosovës (OAK) dhe drejtoreshës së Italian Trade Agency (ITA) Znj. Franceska Mondello. Ndër të tjera, gjatë këtij takimi Drejtoresha Mondello deklaroi se Italian Trade Agency […]

OAK takohet me përfaqësuesit e Ambasadës së Finlandës

Përfaqësuesit e Odës së Afarizmit të Kosovës u pritën në takim nga Delegacioni i Ambasadës së Finalndës në përbërje me Janne Sykko – Këshilltar Tregtar për Regjionin e Ballkanit, Sargit Salakari – Zëvendës Shefe e Misionit dhe Jehona Ademaj Sejdiu – Këshilltare e lartë.  Gjatë këtij takimi i diskutuan mundësitë e bashkëpunimit mes bizneseve të […]