Oda e Afarizmit të Kosovës

Dhoma e Tregtisë përgëzon Ministrin për punën dhe kërkon rritje të bashkëpunimit

Vendimi për krijimin e produkteve strategjike, të cilat do të kontribuonin në krijimin e sasisë dhe rritjes së eksportit, krijimit të një strategjie afatmesme dhe afatgjatë për bujqësinë, ndryshimi i disa udhëzimeve administrative, subvencionimi i produkteve bujqësore të bëhet për sasi në të gjitha produktet, Ligji për bujqësi dhe zhvillim rural e Ligji për pyjet, […]

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë me logo të re

Pas shqipërimit të emrit nga “Oda e Afarizmit të Kosovës” në “Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë”, me kënaqësi ju njoftojmë që tashmë kemi përzgjedhur edhe logon e re, e cila do të na identifikojë nga tani e tutje. Me qëllim të qëndrimit besnik ndaj logos së mëhershme, Dhoma e Tregtisë bëri disa modifikime tek […]

Dhoma e Tregtisë takon Ambasadorin e Kosovës në Emiratet e Bashkuara Arabe

Me qëllim të njoftimit dhe krijimit të urave lidhëse të bashkëpunimit ndërmjet Dhomës së Tregtisë dhe Industrisë Kosovës dhe Ambasadës së Kosovës në Emiratet e Bashkuara Arabe, përfaqësues të Dhomës së Tregtisë mirëpritën në zyrat e saj ambasadorin Xhabir Hamiti. Ndër çështjet për të cilat u diskutua gjatë këtij takimi ishin sfidat të cilat po […]

Dhoma e Tregtisë në bashkëpunim me përfaqësuesit e IPR Project organizoi takime individuale dhe grupore me bizneset e regjionit të Pejës

Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë Kosovë në kuadër të vizitave të rregullta tek bizneset anëtare, në bashkëpunim me përfaqësuesit e IPR Project organizoi disa takime individuale dhe grupore me disa nga bizneset e regjionit të Pejës. Këto takime u zhvilluan me qëllim të ndërgjegjësimit të NVM-ve për Pronësinë Industriale (PI) dhe rolin “informativ” të PI-së […]

Përfaqësues të OAK në takim tek Oda Ekonomike e Malit të Zi

Gjatë vizitës zyrtare në Malin e Zi, përfaqësuesit e Odës së Afarizmit të Kosovës u pritën në takim nga përfaqësuesit e Odës Ekonomike të Malit të Zi, në Podgoricë. Ky takim kishte karakter njoftues mes të dyja palëve, krijimin e linjave të komunikimit e koordinimin rreth aktiviteteve të përbashkëta me qëllim të rrjetizimit dhe krijimit […]

OAK në takim me partnerët në Shkup

Oda e Afarizmit të Kosovës në kuadër të implementimit të projektit Regional Investment Promotion, u takua me partnerin Oda Ekonomike e Maqedonisë Veri Perëndimore, me qëllim të koordinimit të aktiviteteve të përbashkëta, drejt arritjes së objektivave të projektit. Kujtojmë që Regional Investment Promotion ka për synim që të kontribuojë në rritjen e bashkëpunimit dhe forcimin […]

OAK, ATK dhe bizneset anëtare diskutojnë për sfidat gjatë ushtrimit të veprimtarisë

Ligji për ATK-në, evazioni fiskal, e qasja e inspektorëve të ATK-së ishin disa nga temat e takimit të përbashkët që Oda e Afarizmit të Kosovës (OAK) organizoi me Drejtorin e Përgjithshëm të Administatës Tatimore të Kosovës (ATK) Ilir Murtezaj. Fokus kryesor i këtij takimi ishin diskutimi për sfidat që po hasin bizneset e sektorëve të […]

OAK fillon implementimin e projektit “Regional Investment Promotion”

Oda e Afarizmit të Kosovës në partneritet me Odën Ekonomike të Malit të Zi dhe Odën Ekonomike të Maqedonisë Veri Perëndimore ka filluar fazën e implementimit të projektit të promovimit të investimeve rajonale, duke realizuar takimin e parë me partnerët në Podgoricë. Regional Investment Promotion ka për synim që të kontribuojë në rritjen e bashkëpunimit […]

OAK dhe Organizata Turistike Ulqin nënshkruajnë memorandum të bashkëpunimit

Me qëllim të promovimit të kompanive anëtare dhe zhvillimin e aktiviteteve afariste, turistike dhe bashkëpunimit në mes të dy vendeve, Oda e Afarizmit të Kosovës dhe Organizata e Turizmit në Ulqin kanë nënshkruar memorandum të bashkëpunimit. Përmes këtij memorandumi të dy palët u dakorduan që ka interes të përbashkët në arritje të bashkëpunimit në mes të […]