Ngjyra e kuqe paraqet mungesën e energjisë, të cilën NUK e prodhojmë, e shpenzojmë dhe e paguajmë! Ndërsa sipas ekspertëve gjerman, Kosova është vendi ku prodhimi i një MW të energjisë elektrike, mund të dal me çmimin më të ulët në Evropë. Pra, Kosova jo vetëm që do të mund të prodhonte mjaftueshëm për vete, por do të mund të exportonte energji, duke krijuar kështu mundësi të mëdha punësimi dhe zhvillim të qëndrueshëm ekonomik.

Shtrohet pyetja: Përse nuk po ndodh kjo?

 

Hamdi Malushaj