Bordi i Odës së Afarizmit të Kosovës gjatë një takimi, analizoi gjendjen aktuale në aspektin ekonomik dhe shprehën shqetësimet e tyre për trendin e ngecjeve ekonomike dhe pengesat e mëdha të krijuara ndër vite. Në bazë të analizave të bëra në kontinuitet nga OAK, kjo situatë po krijohet si rezultat i mos përmirësimit të kushteve të të bërit biznes, gjë për të cilat OAK është duke dërguar vazhdimisht qindra letra dhe realizuar me dhjetra takime me institucionet përkatëse.

OAK shpreh shqetësim edhe për interesin e bizneseve për të investuar jashtë vendit dhe jo brenda, e kjo për shkak të kushteve më të mira dhe ofertave që ofrojnë vendet e tjera.

Oda e Afarizmit të Kosovës kërkon nga Institucionet Vendore dhe Ndërkombëtare që të rrisin përpjekjet politike për krijimin e një klime më të mirë dhe përmirësimin e kushteve aktuale.

OAK si çdo herë është e gatshme për të dhënë kontributin maksimal në këtë drejtim, së bashku me bizneset që përfaqëson.